top of page
neza_6.jpg

Zanima me raziskovanje medijev, materialnosti in njihovih lastnosti. Fascinirajo me geološki pojavi in njihovi materiali, ki so na nek način izrinjeni iz lastnih funkcij in re-teritorializirani v "(u)stroje", ki definirajo našo tehnološko medijsko kulturo. Zanimajo me potenciali in možnosti znotraj fiktivne strukture, katera se pojavlja v stvarnem času in prostoru. Zanimajo me odnosi in difrakcije, ki se dogajajo v procesu strukturiranja forme, pa naj bo to gibljiva slika, zvok, jezik, ali instalacija z mešanimi mediji. V zadnjih letih veliko časa posvečam raziskavi gibljive slike in prostoru zunaj nje, kateri je za mene potencial za ustvarjanje situacij s kiparskimi in kinematografskimi elementi, zvokom, glasom, besedilom in njegovo artikulacijo.

Navdušuje me materialnost svetlobe, intenziteta pikslov, taktilnost zvoka, volumnost pogleda, kateri se pojavljajo skozi različne koreografije in sopostavitve. Iščem poetiko v tisti »drugi/skriti« plasti istega, in raziskujem koliko možnih oblik lahko najdemo v eni stvari in kako se nam kažejo?

Je dobitnica nekaterih vidnejših nagrad: Priznanje (2012) in Nagrada (2014) za izjemne študijske dosežke na ALUO, nagrada za inovativni pristop k umetniški grafiki (2015), Prešernova nagrada - Univerza v Ljubljani (2015). V letu 2017 je sodelovala na Bienalu mladih v Tirani. Za svojo magistrsko nalogo je prejela najvišje priznanje z odliko Summa Cum Laude (2017). Leta 2018 je prejela Nagrado skupine OHO in odpotovala na dvomesečno rezidenco v New York, ter prejela dvoletno rezidenco v Kreativnem centru Švicarija. Prejela Evropsko mobilno nagrado I-Portunus (2019), bila prejemnica Delovne štipendije Ministrstva za kulturo (2022). Njena video dela so vključena tudi v arhiv DIVA (SCCA). 
Od leta 2020 živi in dela med Zagrebom in Ljubljano, kamor se je delno preselila kot ena od udeleženk WHW Akademije. V letu 2021 se je izobraževala na RESTART-u (Zagreb), kjer je izpopolnevala znanje v mediju filma.

bottom of page